Boost tawar pembiayaan kos rendah kepada PMKS

KUALA LUMPUR, 12 April  — Sempena bulanRamadan ini, e-dompet tempatan Boost menawarkan Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PMKS) sokongan pembiayaan kos rendah menerusi kemudahan pembiayaan‘Aspirasi Capital for Boost’. 

Kemudahan pembiayaan ini boleh digunakan sebagaimodal kerja bagi menanggung kos jualan Ramadan yang akandatang seperti kos sewaan tapak bazar dan kos bahan masakan serta mendigitalkan perniagaan mereka dengan kaedah pembayaran tanpa kontak.

Ketua Pegawai Eksekutif Boost, Mohd Khairil Abdullah berkata, walaupun ekonomi telah dibuka semula, PMKS masih berdepan dengan masalah kewangan akibatpelaksanaan perintah kawalan pergerakan.

Kami berharap ‘Aspirasi Capital for Boost’ dapatmeringankan beban kewangan para peniaga untukmengukuhkan semula perniagaan dan boleh memberiketenangan untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri denganlebih ceria pada tahun ini,” katanya dalam satu kenyataan hariini.

Melalui ‘Aspirasi Capital for Boost’, setiap PMKS layak mendapat pembiayaan mikro kos rendah sebanyak RM20,000 untuk tempoh 18 bulan, tanpa faedah dan tanpa pembayaran ansuran untuk enam bulan yang pertama.

Manakala untuk ansuran bermula pada bulan ketujuh, PMKS boleh menikmati kadar faedah serendah 0.5 peratus sebulan.

PMKS boleh memohon ‘Aspirasi Capital for Boost’ melalui https://aspirasi.co/pasar/capital-boost, atau hubungi wakil Boost.

–BERNAMA

Sumber : BERNAMA

Leave a Reply