Kelantan FC tidak gentar sedia bertemu Sarawak United – Ragini

KOTA BHARU, 2 April — Ketua Jurulatih Kelantan FC Marco Ragini berkata anak buahnya sudah besedia berdepan dengan pasukan Sarawak United pada saingan Liga Premier di Stadium Sultan Muhammad IV, di sini, esok.

Jurulatih kelahiran Itali itu berkata Kelantan FC tidak gentar dengan pasukan lawannya itu walaupun berbeza kedudukan dalam saingan liga terbabit

“Buat masa ini saya gembira dengan pemain muda saya.  Mereka telah menunjukkan peningkatan dan mereka lebih berkeyakinan untuk bermain sekarang,”

 

“Saya tahu Sarawak United mungkin pasukan terbaik di dalam liga pada masa ini tetapi semua pasukan perlu berani berhadapan dengan mereka.

Kami tidak bersedia apabila bertemu PDRM (Polis Diraja Malaysia) buat pertama kali tetapi kini pasukan kami sudah bersedia dan kami tidak gentar,” katanya di sini hari ini.

Kelantan FC ketika ini berada di kedudukan keenam dengan memperolehi tujuh mata selepas empat perlawanan manakala Sarawak United berada di tangga kedua dengan mengumpul 10 mata menerusi empat perlawanan apabila memperolehi tiga kemenangan dan satu perlawanan seri.

Dalam masa sama, jurulatih berusia 54 tahun itu berkata beliau yakin kemampuan pemainnya berdepan pasukan  Sarawak United meskipun pasukannya baru dibentuk hanya enam bulan.

“Buat masa ini saya gembira dengan pemain muda saya.  Mereka telah menunjukkan peningkatan dan mereka lebih berkeyakinan untuk bermain sekarang,” kata beliau.

Sumber : BERNAMA

Leave a Reply