Skip to content
Laman Utama » Pengusaha pasar mini didakwa bunuh wanita dalam kemalangan

Pengusaha pasar mini didakwa bunuh wanita dalam kemalangan

MUAR, 27 April — Seorang pengusaha pasar mini dihadapkan ke Mahkamah Majistret Muar di sini hari ini atas tuduhan membunuh seorang wanita dalam satu kemalangan di Bandar Muar, dua hari lalu.

Bagaimanapun, Gui Chui, 69, sekadar mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan dalam Bahasa Mandarin di hadapan Majistret Zuraidah Abu Bakar.

Tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada tertuduh kerana kes bunuh berada di bawah bidang kuasa Mahkamah Tinggi.

Gui yang menetap di Taman Parit Bakar, di sini, didakwa membunuh dengan menyebabkan kematian Norain Abu Samah, 41, di lampu isyarat Bypass Temenggong Ahmad Jalan Pintasan Bandar Muar pada 7.45 pagi, 25 April lepas.

Dia didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Putera Amirool Faez Suhasi manakala tertuduh diwakili peguam, RK Balakrishnan.

Tiada jaminan diberikan dan mahkamah menetapkan kes disebut semula pada 25 Mei ini untuk serahan laporan bedah siasat mangsa, laporan kimia dan laporan daripada Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (Puspakom).

Pada Ahad lalu, media melaporkan seorang wanita maut manakala anak perempuannya cedera parah selepas kenderaan dinaiki mereka dirempuh sebuah kereta Toyota Hilux di persimpangan Jalan Temenggong Ahmad dekat Parit Keroma di sini.

Rakaman video kemalangan tersebut yang berdurasi 23 saat turut tular di media sosial.

 

Sumber : BERNAMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *